Pekárna

Pekárna Kvilda byla vystavěna v letech 1997 – 2006 v několika etapách rekonstrukcí ze starých garáží, kdy se ze skromných poměrů a základním sortimentem pekařských výrobků vyráběných však poctivě jako domácí pečivo s vlastními recepturami stala synonymem pro rychlé a kvalitní občerstvení všeho druhu méně i více náročnějších turistů, vyznavačů běžeckých stop a cyklotras. „Kdo nebyl v pekárně, nebyl na Šumavě“ není reklamní slogan, ale rétorika našich spokojených zákazníků, kamarádů a přátel a hlavně pozvánka pro Vás, kteří si rádi odpočinete v příjemném prostředí, posilníte a pochutnáte na našich specialitách.

Děkujeme duchovnímu otci naší pekárny panu Františku Kahounovi, matadoru pekařiny z Českých Budějovic, který nám začátečníkům svým entuziasmem odborným vedením, profesionálními radami a vůlí dodával sílu, chuť a odhodlání se vším, co nás potkávalo nejen v profesi se poprat a dosáhnout postupně toho, co jsme si předsevzali. Děkujeme za vše a navždy.
Děkujeme i Vám zákazníkům za Váš neočekávaný zájem a podporu, jež nás nakoply tak silně, že jsme vydrželi.
V současné době můžeme nabídnout škálu výrobků v mnoha druzích. Kolem sedmdesáti druhů jemného pečiva, třiceti druhů běžného a speciálního jako plundrové, listové, odpalované v sortimentu slaném i sladkém, minimálně sedm druhů chleba, z nichž Kvildská žabka ze tří druhů mouky a brambor se umístila na druhém místě v krajské soutěži Západních Čech. Cibulové dalamánky se škvarky jsou žádanou ozdobou rautů a oslav. Tmavý César skončil v Jihočeské soutěži třetí. Nabízíme i vlastní cukrářské výrobky tukově odlehčené typu, pravý medovník dělaný z více jak sto let starého Šumavského receptu a krále našich zákusků, stále nedostatkového POVIDLONĚ.